Nyt om chipless RFID, billig RFID

En ny og billig RFID-tag, med teknologien “chipless RFID” er målet for EU projektet DruIDe, under professor Thomas Kaiser ledelse, medfinansieret af INTERREG Deutschland Nederland med partnerene, University of Duisburg-Essen, University of Twente, ID4us, Meyer Burger, spark.ID og The Tag Factory.

DruIDe (står for “Printable IDentification”).

Status på projektet:

  • Projektet startede i 2016 og
  • Første præsentation vil blive givet i februar 2018 på Mobile World Congress i Barcelona, ​​Spanien
  • Første tekniske resultater vil blive præsenteret i april 2018 på RFID Journal LIVE! i Orlando, USA.

Hvorfor Chipless eller “Printable IDentification” ?
Fordi: En lang række applikationer har behov for den effektivitet og individuel registrering som RFID giver. Men labelvolume eller særlige krav til tags gør investeringen og driftomkostningerne høje i forhold til fordelene og business case.

De eksisterende “chipede” RFID-produkter giver i de tilfælde ikke en god business case typisk er forhindringerne, læseområdets størrelse, unøjagtigt lokalisering, strømforbrug, miljø, tagpriser/læsning i forhold til added value.

Løsningen:
DruIDe svar er udvikling af alternativet “No Chip Inside” (NCI) tag og label. Med NCI vil man kunne udvide læsningsområdet og nøjagtigheden på placering betydeligt, opnå en strømbesparelse og reducere omkostningerne.
Desuden vil man opnå en miljøforbedring ved at fjerne chippen. I forhold til print på labels fjernes “ujævnheden” omkring chippen og man opnår fuld trykbarhed.Billig RFID

Mere viden om Chipless RFID

IDadvice og billige chipless RFID

IDadvice ser mange anvendelser med den billig rfid teknologi Chipless RFID, især inden for applikationer hvor chippen unique ID give gode styringsdata og nye kunde relaterde services men hvor der stilles særlige krav til RFID-tag’en af produktions eller miljø hensyn. Også applikationer hvor der kun er behov for ID i en kortere periode, eller hvor antallet/værdien af læsninger ikke giver den nødvendige volume, og effektivitet i systemet.

Vi ser frem til i den nærmeste fremtid at starte en række projekter sammen med en række kunder inden for produktion og og inden for Smart City.

Se mere om de RFID-løsninger vi har sat i drift for andre kunder

© 2024 by ID-Advice.dk. All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?