Når der tænkes på anvendelse af RFID til tracking, er opsætning og produktion af en opera muligvis ikke det første der tænkes på. Eller for den sags skyld forbinder en opera med behovet for, en effektiv produktionsflow og styring ved hjælp af RFID teknologien.

Dette er et eksempel på, hvordan RFID spiller en stor rolle på mange fronter og områder. Områder som ikke er synlige i hverdagen. Eksemplet viser også, at det ikke kun, er traditionel industri-produktion der kan have gavn af effektive arbejdsgange og tracking af udstyr. Inden for kultur-produktioner giver det nemlig også rigtig god mening – og ikke mindst værdi, at bruge RFID til tracking.

Den Norske Opera og Ballett (DNOB)

RFID til tracking hos Den Norske Opera og Ballett, er et glimrende eksempel på anvendelse af RFID til en IoT løsning.

RFID Systemet gør det muligt for Den Norske Opera og Ballett, at have præcis styring og tracking på scenetæpper. Formålet er selvfølgelig hurtigt og effektivt, at kunne finde de tæpper frem, som der skal anvendes til en forestilling. Scenetæpper er ofte unika værker skabt til en særlig forstilling med øje for en speciel opsætning og fortolkning af musikken, operaen eller balletten.

Skaber det fulde overblik

Med RFID til tracking betyder det, at Den Norske Opera og Ballett har det fulde overblik over alle tæpper. F.eks. om tæppet er i brug, udlånt til andre nationale eller internationale operascener. Det kan også skabe et overblik over hvilke tæpper der sidst blev anvendt til at sætte samme forestilling op.

Hvert enkelt scenetæppe er et stykke kunst i sig selv og unikt. Men hver tæppe indgår dog også i en historie sammen med andet sceneudstyr, historik og kunstneriske data omkring tæpperne. Derfor er tæpperne også af stor værdi.

Igennem løsningen med RFID til tracking, har Den Norste Opera og Ballett fundet en effektiv løsning på deres problemstilling. Organiseringen af scenetæpperne er blevet effektiviseret betydeligt.

RFID lagersystem
Teppestyring RFID læser og scanner

© 2024 by ID-Advice.dk. All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?