2GREEN er startet som et pilotprojekt under det EU støttede projekt RADICAL. IDadvice har i samarbejde med Aarhus kommune udviklet et system til detektering af cyklister i lyskryds.

2GREEN blev i RADICAL projektet lanceret den 16. april 2015 som et “Før-grønt” signal for cyklister. 2GREEN er placeret ved Åboulevarden i Aarhus.

Konceptet er enkelt:

  • Med en RFID chip på din cykel, bliver du registreret af vores RFID læser cirka 100 meter inden krydset
  • Signalet sendes fra RFID boksen til lyskrydset
  • Inden du når frem til krydset er du sikret grønt lys

IDadvice har tidligere arbejdet med chip på cyklen i forbindelse med Fredericia Cykelby. Med 2GREEN har vi nu haft mulighed for, at benytte en endnu bedre chip end sidst. Dette betyder, at vi i RADICAL har halveret omkostningerne og fået en mindre og langt mere effektiv læser.

Ideen med lancering af grønt lys til cykler er, at udvikle en ITS løsning for cyklister så de, lige som biler, effektivt kan give signal til intelligente trafiklys.

Ved lanceringen den 16. april 2015, var der arrangeret  et større event med officiel indvielse af RFID-systemet til cyklister. Lanceringen og projektet fik stor bevågenhed fra medierne

Projektet blev blandt andet omtalt i Electronic supply. Allerede den første dag blev der registreret 159 cyklister, hvilket IDadvice anser som en god start på projektet.

RFID læserne er sat op i krydset Christiansgade/Grønnegade/Åboulevarden. Cykelservicen er et samarbejde mellem RADICAL projektet og Vi der cykler i Aarhus. I første omgang er der 200 testpersoner med i projektet, og de opnår fremover at få mere grønt lys i krydset.

Cykelsikkerhed i byen gennemføres i Aarhus og Athen

RADICAL har 2 cykel pilotprojekter. I Aarhus er det 2GREEN som omhandler hvordan der på en smart måde kan øges fremkommeligheden og cykelsikkerheden i byen ved, at anvende teknologier som RFID, NFC, åbne data og sociale medier. Projektet har fokus på lysregulerede kryds i midtbyen og Aarhus’ nye super-cykelsti. I Athen vil projektet have fokus på cykelsikkerhed for turister, der skal rundt til de forskellige turist-attraktioner.

Grønt lys for cykler på review møde 23. april 2015

Review møde for RADICAL projektet blev afhold  i Aarhus den 23. april 2015. Her var besøg fra EU project officer Reviewer og de øvrige projektpartnere fra Athen, Cantabria, Genova, Issy (Paris), Istanbul, Madrid and Santander.

This project has received funding from the European Union’s Competitiveness and Innovation Framework Programme under grant agreement no 325138.

© 2024 by ID-Advice.dk. All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?