Lancering grønt lys til cykler

2GREEN er startet som et pilotprojekt under det EU støttede projekt RADICAL. RFID-specialisten har i samarbejde med Aarhus kommune udviklet et system til detektering af cyklister i lyskryds.

2GREEN blev i RADICAL projektet lanceret den 16-april 2015 som et “Før-grønt” signal for cyklister. 2GREEN er placeret ved Åboulevarden i Aarhus.
Konceptet er ganske enkelt:

  • Med en RFID chip på din cykel, bliver du registreret af vores RFID læser ca 100m inden krydset.
  • Signalet sendes fra RFID boksen til lyskrydset.
  • Inden du når frem til krydset er du sikret grønt lys.

Vi har tidligere arbejdet med chip på cyklen i forbindelse med Fredericia Cykelby. Med 2GREEN har vi haft mulighed for at benytte os af en endnu bedre chip end sidst. Dette betyder at vi i RADICAL har halveret omkostningerne, og fået en mindre og mere effektiv læser.

Ideen med lancering af grønt lys til cykler er: At udvikle en ITS løsning for cyklister så de, lige som biler effektivt kan give signal til intelligente trafiklys.

Ved lanceringen den 16-april 2015 var der lavet en større event med officiel indvielse af RFID-systemet til cyklister.
Lanceringen og projektet fik stor bevågenhed fra medierne

Projektet er blandt andet omtalt iElectronic supply. Allerede den første dag blev der registreret 159 cyklister, hvilket vi anser som en god start på projektet.

Man kan løbende følge hvor mange der anvender systemet på Aarhus.dk/cykelservice

RFID læserne er sat op i krydset Christiansgade/Grønnegade/Åboulevarden. Cykelservicen er et samarbejde mellem RADICAL projektet og Vi der cykler i Aarhus. I første omgang er der 200 testpersoner med i projektet, og de opnår fremover at få mere grønt lys i krydset.

Cykelsikkerhed i byen gennemføres i Aarhus og Athen.

RADICAL har 2 cykel pilot projekter, I Aarhus er det 2GREEN som handler om hvordan vi på en smart måde kan øge fremkommeligheden og cykelsikkerheden i byen ved at anvende teknologier som RFID, NFC, åbne data og sociale medier.
Projektet har fokus på lysregulerede kryds i midtbyen og Aarhus’ nye super-cykelsti.
I Athen vil projektet have fokus på cykelsikkerhed for turister der skal rundt til de forskellige turistatraktioner.

Grønt lys for cykler på review møde 23-april-2015

Review møde for RADICAL projektet blev afhold  i Aarhus den 23 april 2015, med besøg fra EU project officer Reviewer og de øvrige projektpartnere fra Athen, Cantabria, Genova, Issy (Paris), Istanbul, Madrid and Santander.

Logo CEEThis project has received funding from the European Union’s Competitiveness and Innovation Framework Programme under grant agreement no 325138.

©2017 by ID-Advice.dk. All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?