IDadvice har leveret den tekniske design og løsning til den innovative og verdens første SuperZOOkelsti i Egedal kommune. Ved hjælp af RFID-teknologien er det nu muligt, for de forbipasserende at møde lysende ZOO-dyr med interaktivt og smart lys langs med stien. Samtidigt kan der opsamles brugbar data til måling og analyse. En RFID-cykelsti er blot en ud af mange måder RFID kan benyttes til cykelregistrering.

RFID-cykelsti

ZOO-dyrene placeret langs med cykelstien kan ved hjælp af en RFID-chip placeret i de forbipasserendes cykelhjelme, aflæse hvornår det særlige lys skal tændes. De 9 lysende ZOO-dyr består af stålplader i form af en lag på lag konstruktion med akryl i midten.

RFID-chip’en er sat på en label, så denne nemt kan klistres vandret på fronten af cykelhjelmen. Så snart en RFID-chip nærmer sig et af ZOO-dyrene aktiveres lyset. Registrering af chip’en foregår blot ved at indtaste chipnummeret, der findes på den enkelte label på internettet. Her kan brugerne både vælge hvilke farve og hvilke lyseffekter dyrene skal tænde med når der passeres.

RFID-boks

Så snart en forbipasserende cyklist passerer boksen med den aktiverede chip, registreres chipnummeret automatisk. Boksen er placeret før og efter zoo-dyret med en læseafstand på op til 10 meter. Nedenstående billede illustrere RFID-boksen monteret fast på en af gadelamperne langs med stien. Vigtigt er det dog, at RFID-boksen er korrekt placeret, da signalet ikke går i alle retninger. Dette er også grunden til, at chippen på cyklehjelmen skal placeres vandret på fronten af cyklehjelmen – så boksen let og hurtigt kan fange signalet.

Kun fantasien sætter grænser

RFID-boksen som benyttes på RFID-cykelsti er den samme som benyttes i andre RFID-projekter. Formålet med boksen kan være utallige.

Bl.a. benyttes samme boks til projektet ”Grønt Lys til cyklister”. Her fanger boksen ligeledes en RFID-tag placeret i forhjulet på den passerendes cykel – hvorefter et signal sendes til lyskrydset. Ligeledes kan der her opsamles og måles på data. Et andet eksempel hvor RFID-boksen benyttes, er ved cykelløb hvor cykelrytternes tider kan indsamles. Her benyttes dog en mindre læseafstand, men konceptet er det samme.

© 2024 by ID-Advice.dk. All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?