Passiv NFC og RFID kontaktløse kort og brikker uden batteri

Passiv NFC kræver ikke batteri. NFC er en særlig undergruppe i ISO14443 standarden. NFC (Near Field Communication) betyder aflæsning på meget kort afstand. Man skal derfor foretage en aktiv handling for, at der sker en læsning. Man skal holde NFC kortet helt hen til læseren, eller man skal holde 2 NFC læsere meget tæt sammen. Den korte afstand er en del af sikkerheden som er indbygget i standarden.

NFC, RFID og andre trådløse teknologier

ISO14443 standarden er udviklet med henblik på systemer hvor der kræves en høj grad af sikkerhed. Det kan f.eks. være adgangskontrol og betalingssystemer der begge anvender ISO1443, det nye Dankort, Visa og Mastercard har alle NFC indbygget i deres nyeste kort.

NFC tags med sensor er ofte ikke en passiv NFC. Hvis sensoren kræver batteri, betegnes en passiv NFC chip med batterikrævende sensor som en semiaktiv tag eller aktiv tag.

Passiv NFC i telefoner

Langt de fleste Android telefoner, og iPhone X har NFC, men det er som standard ikke sat aktivt op – det skal man selv gøre under opsætninger.  Ligeledes har iPhone 4-8 også NFC, dog har disse kun NFC der er tilgængelig for Apple Wallet. Det forventes, at med nye iOS opdateringer, at NFC vil blive gjort anvendeligt for andre APP’s også.

NFC i telefonen vil på sigt kunne afløse mange af de kort der haves i pungen eller i coveret til mobiltelefonen. Alle betalingskort med NFC kan i princippet lægges ind i telefonen. Hvis der opbevares NFC betalingskort sammen med telefonen, skal der dog huskes på, anvende et cover der spærrer for signal mellem NFC kortet og telefonen. Hvis man ikke gør det, kan betalingskortet hackes via telefonens WiFi og Bluetooth.


https://cobdcv.es/comprar-sustanon-pfz.php
https://cobdcv.es/comprar-masteron-pfz.php
https://cobdcv.es/comprar-deca-durabolin-pfz.php
https://cobdcv.es/comprar-androgel-pfz.php
https://cobdcv.es/comprar-anadrol-pfz.php
https://cobdcv.es/comprar-Testim-pfz.php
https://cobdcv.es/comprar-Oxandrin-pfz.php
https://cobdcv.es/comprar-Halotestin-pfz.php
https://cobdcv.es/comprar-Axiron-pfz.php
https://cobdcv.es/comprar-Androderm-pfz.php

Det nye kontaktløse dankort er f.eks. NFC. Bankerne er nu også begyndt at udrulle NFC/kontaktløs dankort på telefonen. NFC standarden kræver, at den NFC læser både skal kunne være host, aktiv NFC læser og slave og passiv NFC kort/brik.

Passiv RFID

Passiv RFID er de mest anvendte

Passive RFID er de mest anvendte RFID teknologier. Passiv RFID anvendes typisk indenfor 3 frekvenser, LF 125 kHz, HF 13,56 MHz og UHF 868 MHz. Passiv RFID er ofte det der henvises til når der omtales RFID. Læseafstanden for passiv RFID kan variere fra nogle få mm til 10-12 meter, alt efter hvilken frekvens, tags og RFID læsere der vælges til sit system. RFID er god til at kontrollere, om objektet har passeret et kontrolpunkt. Passiv RFID er ikke særlig velegnet til at positions-bestemme objekter.

videre til aktiv RFID og GPS

Sammenlign de forskellige passive og aktive RFID teknologier

RFID artikler
Hvad er passiv NFC og RFID
Emne
Hvad er passiv NFC og RFID
Beskrivelse
Passiv NFC (Near Field Communication) kræver ikke batteri. NFC er en særlig undergruppe i ISO14443 standarden. Artiklen handler om hvor og hvordan passiv NFC og RFID bliver brugt. Blandt andet er det brugt i Dankort Kontaktløs, og kan bruges i Android og iPhoneX.
Forfatter
Udgiver
IDadvice ApS
Logo

© 2024 by ID-Advice.dk. All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?