Passiv RFID, hvad er passiv RFID?

Passiv RFID omfatter NFC og RFID uden batteri i tag’en.

Passiv NFC

Passiv NFC, kræver ikke batteri.
NFC er en særlig ubgergruppe i ISO14443, NFC kræver en aflæsning på meget kort afstand. Man skal derfor foretage en aktiv handling for at der sker en læsning. man skal holde NFC kortet helt hen til læseren eller man skal holde 2 NFC læsere meget tæt sammen
Den korte afstand er en del af den sikkerhed som er indbygget i standarden , ISO14443 er optimeret til  systemer hvor der kræves en høj grad af sikkerhed. Dette kan f.eks. være adgangskontol og betalingfssystemer der begge anvender  ISO1443, det nye Dankort, Visa og Mastercard har alle NFC indbygget i deres nyeste kort.

NFC tags med sensor er ofte ikke passiv NFC, hvis sensoren kræver batteri betegnes, en passiv NFC chip med batterikrævende sensor, en semiaktiv tag eller aktiv tag.

Mange nyere mobiltelefoner har NFC men ofte er det ikke sat aktiv som standard.
NFC i mobiltelefoner vil på sigt kunne afløse mange af de kort man har i sin pung eller i coveret til mobiltelefonen, alle betalingskort med NFC kan lægges ind i mobiltelefonen, Hvis man opbevarer betalingkort med NFC sammen med en mobiltelefon med NFC skal man huske anvende et cover der spærrer for signal mellem NFC kortet og NFC på mobiltelefonen, hvis man ikke gør det kan NFC betalingskortet hackes via telefonens trådløse forbindelser som  WiFi og Bluetooth.

Passiv RFID

Passiv RFID kræver ikke batteri.
Passive RFID er de mest anvendte RFID teknologier, Passiv RFID er ofte det der henvises til når der man omtaler RFID. Læseafstanden for passiv RFID kan være fra nogle få mm til 10-12 m, alt efter hvilken frekvens og hvilke tags og RFID læsere man vælger til sit system.
Passiv RFID er ikke særlig velegnet til at positions-bestemme objekter. Men man kan kontrollere om objektet med RFID tag’en har passeret et kontrolpunkt.

Gå videre til aktiv RFID og GPS

Aktiv passiv RFID NFC GPS RTLS IPS
 

©2017 by ID-Advice.dk. All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?