Aktive RFID teknologier – hvad er forskellen?

Aktive RFID teknologier som RTLS, IPS og især GPS er kendetegnet ved, at de kan række forholdsvis langt. Dette betyder, at de kræver en strømkilde, som typisk findes i form af et batteri. Dette illustreres i figuren til venstre.

Prismæssigt adskiller de aktive RFID sig markant fra de passive RFID systemer – især på tags. Se budgetskema for aktiv RFID.

Trådløse teknologier

aktive og passive NFC-RFID-WIFI-BLE-GPS

Aktiv RFID incl. IPS eller RTLS:

Kræver batteri.
Indoor Positioning Systemer (IPS) eller Real Time Location Systems (RTLS) kan sammenlignes med et indendørs GPS system, og anvendes da også ofte som sådan et. IPS og RTLS benyttes ofte på store lagre hvor det er vigtigt, at sikre at vareflowet er FIFO (First-In-First-Out) eller på lagre styret efter kaos princippet. Andre anvendelsesmuligheder for RTLS og IPS ses ved parkerings arealer samt hospitaler.

IPS og RTLS har en lang eller forholdsvis lang læseafstand. Præcisionen i positionsbestemmelsen afhænger af metoden der anvendes og hvor “tæt” receiveren er placeret.

NFC, RFID og andre trådløse teknologier

Andre aktive trådløse teknologier

Bluetooth:

Kræver batteri.
Anvender Pair funktion, et kommunikationssikkerhedslag, det betyder at de 2 Bluetooth enheder skal lave et “handshake” inden kommunikation kan etableres. Dette “handshake” tager forholdsvis lang tid i forhold til en “on the fly” registrering, derfor er Bluetooth ikke særlig velegnet til denne type applikationer. Bluetooth anvendes derfor hvor der er større variation i hvor handlingen udføres, samt hvor man ikke stiller særlige krav til godkendelse. Bluetooth har lang eller forholdsvis lang læseafstand. Man kan under visse forudsætninger positionsbestemme ved hjælp af Bluetooth.

WiFi: 

Kræver batteri.
Hotspot og WLAN anvendes ofte til at forbinde enheder lokalt inden for et afgrænset område. Hvis et WLAN ikke er sikret, sker dataoverførslen transparent. Visse aktive RFID-systemer anvender WiFi protokollen.

Mobilenetværk 3G/4G:

Kræver batteri.
Dataoverførelsen sker transparent, der skal derfor ikke kvitteres for dataoverførsel.

GPS:

Kræver batteri.
Dataoverførelsen sker transparent, der kan derfor ikke kvitteres for en handling. GPS er udelukkende envejs kommunikation. GPS kan kun positionsbestemme, og skal kombineres med RFID eller mobildata hvis der skal foretages en identifikation.

RFID artikler
Aktive RFID og andre trådløse teknologer
Emne
Aktive RFID og andre trådløse teknologer
Beskrivelse
Hvad er forskellen på aktive RFID og GPS, hvornår skal man vælge Bluetooth, få svar på det og lignende spørgsmål her
Forfatter
Udgiver
IDadvice ApS
Logo

© 2024 by ID-Advice.dk. All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?