Fingeraftryk og -vener

Fingeraftryk eller fingervenelæsere er nemme at bruge. Brugeren placerer blot fingrene på læseren, og scanneren identificerer den pågældende person på under et sekund.

Der er flere forskellige teknologier inden for fingeraftryk og vener. En fingeraftrykslæser kan scanne detaljerne i mønsteret af forhøjede områder (kaldet kamme) og filialer (kaldet bifurkationer) i et fingerbillede scannes på overfladen. Venescanner kan man kalde den nyeste og mest sikre biometriske læsning af fingeren. Fingerveneaflæseren scanner dybere end bare hudoverfalden og medtager mønstre under det øverste hudlag.
Fingeraftrykslæsning stiller krav til renheden af fingeren, da det påvirker scannerens ydeevne. Eksempler på urenheder der påvirker scanneren er fedtede fingre eller jord og sand på fingrene.

Fingeraftryk

Fingeraftryk

For at undgå falske match med den traditionelle fingeraftryks metode er det vigtigt at antallet af læsepunkter er højt. De billige og ældre fingerscannere har meget få punkter og giver derfor ikke den forventede sikkerhed, derudover kan det traditionelle fingeraftryk aflures og kopieres med et højopløsningskamera. Dette er ikke muligt med fingervene teknologien fordi mønsteret ligger under huden.

Med disse metoder har man mulighed for ikke at anvende den samme kode ved at kombinere forskellige fingeraftryk hvert sted. På denne måde minimerer man risikoen for misbrug af de biometriske karakteristika.

Fingeraftryk og -venescanner teknologien udvikles voldsomt i disse år.

Det umiddelbare spørgsmål ved disse teknologier i forhold til auto-ID brug er viljen til at opgive personlige karakteristika, hvor fingeraftryk kulturelt set har haft en negativ konnotation.

Eksempler på brug

Ved ID-advice er vi med i et innovations og forskningsprojektet PEARL, omkring den fremtidige arbejdsplads med fokus på ergonomi, effektivitet og eksekvering.

Den grundlæggende idé er at nye arbejdspladser er åbne og ikke længere faste kontorer. Brugen af auto-ID er derfor vigtig i den fremtidige arbejdsplads, hvor medarbejdere logger ind på en valgfri arbejdsplads i virksomheden med fingeraftryk, hvorefter arbejdspladsen indretter sig efter den identificerede persons indstillinger. Fingeraftrykket sørger for at personlige oplysninger og hemmelige virksomheds data ikke falder i de forkerte hænder. Brugen af auto-ID giver en stor fleksibilitet i virksomheden og arbejdsflowet, da det biometriske “pas” altid vil være med medarbejderne.

© 2020 by ID-Advice.dk. All Rights Reserved

test
[Kleo_social_icons]

Log in with your credentials

Forgot your details?